آبله

1- ضماد «ریواس» با «آرد جو» جهت آبله مفید است.
2- «کاسنی صحرایی» برای مبتلایان به آبله تجویز شده است.
- ضماد برگ تازه «دیوخار» جهت آبله مؤثر است.
4- ضماد برگ «خاک تره» جهت از بین بردن آبله نافع می‌باشد.
5- 800 گرم «عنّاب» جرجانی و درشت را در 4 لیتر آب بپزید. سپس صاف کنید و به این آب 3 کیلو قند مخلوط کرده شربت بپزید.
6- ضماد برگ «خاک تره» (یک نوع هزاربندک) جهت از بین بردن جراحات تازه آبله نافع می‌باشد.
7- اگر آب تازه «طرخون» را با «سرکه» رقیق گازدار مخلوط کرده و بخورید برای جلوگیری از ابتلا به آبله مفید است.
8- برگ های «گشنیز» در بیرون ریختن دانه‌های آبله تسریع می‌کنند.
9- دانه‌های سبز «سوژا» را که له شده و به صورت ضماد درآمده باشد، روی زخم‌های آبله بگذارید.
10- دم کرده و پخته «عدس» با پوست، به خصوص اگر با «سرکه» یا «آب غوره» مخلوط شود، برای تب آبله مفید است.
11- «توت سفید» و شیرین برای آبله مفید است.
12- «قهوه» مفید است. امّا چون مضر قلب است لذا باید با زعفران خورده شود، یعنی زعفران را حین دم کردن در آن بریزید و با هم دم کنید.
13- «توت» برای آبله مفید است.