آستم


1- چند روز «آش آماج»، که با 1 رد گندم»، 4«آرد گندم»، «برگ چغندر» یا «اسفناج» و «عدس»، بدون نمک و ادویه‌جات پخته شده بخورید، بعد «آش برنج» با «ماست شیرین» تازه بخورید.
2- «سیر» را بکوبید و یا رنده کنید. در آب جوش بگذارید. پس از دو روز که جا افتاد، ناشتا بخورید. سوپ «سیر» هم مفید است ولی بچّه‌ها نباید بخورند.
3- «جعفری» را بکوبید. با شیر مخلوط کنید. صبح ناشتا بخورید.
4- تا بهبودی کامل هر روز یک لیوان «آب پرتقال» را با کمی «آب لیمو» مخلوط کنید و میل نمایید.
5- از این خوراکیهای مفید استفاده نمایید: «بورانی گزنه» با «ماست شیرین»، «آب کرفس» با کمی «آب لیموی تازه»، «پاهای مرغ پخته شده»، «شلغم پخته» یا شربت و مربای آن، «پیاز خام»، «لیمو»، «انار شیرین»، «شربت زرشک»، «نعناع»، «عسل»، «تمر هندی»، «زیره»، «آب سیب و پرتقال»، «اسفناج» و «مرزه پخته» با «انجیر خشک»، «آب هویج»، «آب به» و «دانه‌های به» و مکیدن و خوردن لعاب چند عدد «سپستان» در روز.

http://www.takshoo.com