آبسه


1- ضماد گرماگرم «پیاز» آب‌پز یا پیازی که در حرارت ملایم بریان شده باشد، مفید است.
2- چند ساقه از «ریواس» را خوب پاک کنید. بشویید. بیست دقیقه بجوشانید. سپس آن را نرم کنید و به صورت ضماد به روی آبسه ببندید. روزی سه بار آن را تجدید کنید. بزودی سر باز خواهد کرد و چرک آن خارج خواهد شد.
3- آرد «چاودار» برای سرباز کردن آبسه نافع است.
4- یکی دو عدد «شلغم» را در آب بپزید. آن را بکوبید یا بطریقی به صورت پوره درآورید. در وسط پارچه نرمی بگذارید و گرماگرم آن را روی آبسه قرار دهید. بزودی آبسه سر باز خواهد کرد.
5- غرغره جوشانده «ختمی» مفید است.